Alle drikkene våre er laget av frukt og bær av den aller beste kvalitet. Økologisk så langt det går. Så kortreist som mulig. Selvsagt!

Vi får små og store leveranser av både ferske og frosne bær – med alt det innebærer. Ferdige frosne paller går direkte på frys, mens for eksempel rabarbrastilker som kommer rett fra jorda, må vaskes, kuttes og pakkes før de fryses ned. Og nei, vi fryser ikke frukten og bærene fordi det blir billigst, eller fordi det er enklest. Vi fryser dem fordi vi mener drikkene blir best på den måten.

Noen råvarer høster vi selv. Hylleblomstsaft for eksempel, blir aller best når blomstene er nyplukkede. Men svarthyllen blomstrer kun en kort, hektisk sommermåned, og leverandørene klarer bare å forsyne oss med 75 % av det vi trenger. Dermed er det bare én ting å gjøre – vi går ut og plukker resten selv. Blomstene legger vi i vann for å trekke ut smaken. Til slutt tilsetter vi litt sitron og sukker, før lykken tappes over på nykokte glassflasker og gjøres klar til å nytes.

Eplesesongen er den travleste delen av året her hos oss. Vi mottar epler i tusenvis som vaskes og presses før deilig most går til produksjon. Vi er overbeviste om at den friske eplesmaken blir aller best bevart ved å få eplet raskest mulig fra treet til flasken.

Eplemosten vår er laget av nypressede norske epler. Ingenting annet.

Safteriet klar til presse lite
Skikkelig håndverk tar tid. De saftige råvarene våre kaldpresses for å ta best mulig vare på alle de gode næringsstoffene. Det hadde kanskje gått fortere å bruke varme, men da hadde vi ikke fått den rene, gode Safteriet-kvaliteten.

Etter at råvarene er vel nedfryst, kan vi starte produksjonen. Tiningen tar 2-3 dager, alt etter hvor mye vi skal produsere. Så kaldpresser vi frukten og bærene, og blander sukker, vann og råsaft til deilig drikke. Herligheten tappes på gullende rene glassflasker, alt kjøles ned og etikettene limes på. Vær så god, kom og kjøp!